1994 2017
Fonnefeesten

Fonnefeesten 2017

4 - 13 augustus 2017, Prinses Josephine Charlottepark, Lokeren

Programma

zondag 31 juli 2011

12:00

Aperitiefconcert met The Smoky Midnight Gang (B)

The Smoky Midnight Gang groeide door de jaren heen uit invloeden van Louis Jordan, Joe Turner, BB King en T-bone Walker, om maar enkele te noemen. De band heeft een ijzersterke reputatie als een echte showband die erg doet denken aan de historische jump bands van het zwoele zuiden van de VS. Zwepende saxofoonpartijen en trompet solo’s afgewisseld met stampende piano, drums, bass en gitaarpartijen, zetten een ‘smoky mood’. Zanger-frontman en saxofonist Big Smile Tony vertolkt teksten vol humoristische melancholie met devotie en blues die niemand onbewogen laat.

http://www.thesmokymidnightgang.be14:00

Petanque toernooi20:00

New Romance (B/NL)

Omdat ze als kind al grote fans waren. Dt nu nog steeds zijn, én omdat ze vinden dat de uitstekende rock ‘n roll van Herman Brood niet mag verloren gaan maar moét gespeeld en gehoord worden. Daarom hebben zanger Ernst Löw (die u ook kent als acteur en die het voordeel heeft Nederlander te zijn én een broodman is in hart en eeuh nieren) en Ben Crabbé besloten om New Romance op te richten en overal te lande luid te gaan verkondigen dat Brood lééft én vérs is … en wat méér is, de originele Broodgitarist Dany Lademacher treedt toe tot de band , dichter bij God kan je niet komen.

Alle klassiekers (Saturday Night, Rock andRoll Junkie, Dope Sucks …) passeren uiteraard de revue, maar ook heel wat minder bekende parels zullen een frisse bewerking krijgen en in een razend tempo zal New Romance de Fonnefeesten op zijn kop zetten. Cha Cha nog aan toe.

http://www.myspace.com/newromancebelgium22:00

Zakdoek (B)

Zakdoek, ooit het onderdeurtje van de Vlaamse folk, lacht met alles en iedereen, in de eerste plaats met zichzelf. Een optreden van zakdoek is een aaneenschakeling van muzikale, verbale en visuele onzin. Zakdoek maakt eigen liedjes; verkracht op meesterlijke wijze bekende covers en speelt volksmuziek zonder het minste respect voor traditie en correcte historische interpretatie. Zakdoek speelt en zingt voor iedereen, zonder onderscheid van leeftijd, rang, geslacht, maat van schoenen, religieuze overtuiging of etnische origine. De roots van Zakdoek liggen in Vilvoorde, 'de parel van de Zenne vallei'. Na het vertrek van Kris De Bruyne en het heengaan van Virkske de Fluitster was Zakdoek jarenlang het opwindendste wat de stad te bieden had op muzikaal vlak. En geloof het of niet, maar Zakdoek bestaat nu al 30 jaar. Het strafste van al is dat de bezetting van de groep al die tijd ongewijzigd bleef, daar staan zelfs de Rolling Stones en The Strangers van te kijken!

http://www.zakdoek.be00:00

Johan Verminnen (B)

De biografie van Johan Verminnen kan je niet in 2 regels schrijven. Al van jongs af speelt hij met vrienden in enkele bandjes. In 1969 doet hij mee met 'Ontdek de ster' een talentenjacht op tv. Will Tura brengt hem in contact met Jean Kluger. In 1971 komt er een eerste album uit. De muzikanten die met Johan spelen zijn o.a. Raymond Van HetGroenewoud, Danny Rut en Jean-Marie Blanckaert. In 1974 komt de kaskraker 'Laat me nu toch niet alleen'. In 1976 zingt Verminnen de klassieker Brussel over zijn thuisstad. In de daaropvolgende jaren komen er nog vele klassiekers, waaronder: ‘Rue des bouchers’, ‘ik voel me goed’ en ‘ik wil de wereld zien’. Johan Verminnen zette de Vismijn in Lokeren reeds meerdere malen in vuur en vlam. Dit jaar werd hij zestig, een reden te meer om een stomende Verminnen te verwachten.

http://www.johanverminnen.be


Reacties

comments powered by Disqus